MAIN-HEADER
Navigacija
Prisijungę Vartotojai
Prisijungę Svečiai: 20

Prisijungę Nariai: 0

Iš Viso Narių: 14,768
Naujausias Narys: Edse
Wolfenstein apžvalga


Naujojo Wolfeinstein kūrėjai mano nuomone padarė tikrai nemažai darbo, tačiau aš manau jog žaidimas turėjo būti kaip savarankiškas, o ne kaip senojo Wolfeinstein tęsinys. Tiesą sakant žaidimas man net neteikė malonumo. Taip buvo kelios tikrai įdomios vietos, tačiau kažko trūko iš senesnių Wolfeistein dalių. Na o dabar apie viską po truputį.

Labai gerai, kad žaidimą stengtasi kurti senamadiškai, pirmojo asmens šaudykle. Istorija taip pat paprasta kaip penki centai ir nėra jokių bereikalingų galvosūkių. Visas veiksmas vyksta Antrojo pasaulinio karo metu mieste pavadinimu Isenstadtas. Už lango pats karo įkarštis ir akivaizdu, kad sąjungininkai nebesusitvarko su naciais, ypač kai tie užsiima kažkokiais kasinėjimais, po kurių vaikšto apsikarstę senoviniais artefaktais, arba kai vykdo įvairius eksperimentus, po kurių dienos šviesą išvysta besmegeniai mutantai. Naciai labai tikisi panaudoti Juodosios Saulės galias savo tikslams, kad laimėtų karą.

Žaidime jūs valdysite agentą B. J. Blazkowicziui, kuris plikomis rankomis galėtu prasibrauti pro krūvas nacių, ištaškyti įvairius mutantus ir kita. Tačiau dabar Blazkowiczius turi medalioną su įvairiomis galiomis, kurios jam padeda kovoti su naciais. Medalionas leidžia agentui kuriam laikui persikelti į kitą erdvės matmenį. Jame ištirpsta daiktų bei žmonių šešėliai, laikas teka lėčiau, aplink skraido kažkokios mistinės žuvys ir vyksta kiti neįprasti dalykai.



Žaidžiant B. J. Blazkowiczius įgaus dar tris galias, skirtas medalionui. Laiko sulėtinimas, permatomas skydas apsaugantis nuo kulkų ir super ginklai, kurių pagalba galėsite ištaškyti bet kurį nacį. Tačiau pasirinkus mėgstamas galias, viskas aplink vis tiek pasidengs gličia žalia mase. O dar tos žuvys, kurios beprasmiškai skraido aplink ir trukdo taikytis. Kartais pasidaro tikrai neaišku, ar žaidi Wolfenstein, ar matai kieno nors žalią sapną su skraidančiomis žuvimis ir naciais. Turbūt pats kvailiausias kūrėjo sprendimas leisti mums savarankiškai lakstyti po nacių ir įvairių mutantų pilną miestą. Misijų ieškojimas ir susišaudymai su naciais mane labai erzino, nes naciai pasitaikydavo kiekviename kampe ir kartais net nušaudavo nespėjus nueiti iki reikiamos vietos. Tačiau buvo ir kitų kelių kaip kanalizacija, kur retai sutikdavai priešą. Na savaime aišku nuėjus į sąjungininkų buveinę tekdavo išklausyti monologo ir toliau eiti į paskirtą vietą. Tik misijose žemėlapis buvo apribotas ir galėdavai eiti tik ten kur reikia. Mano manymu dar viena kūrėjų klaida tai juodosios rinkos atstovai, pas kuriuos galima tobulintis savo ginklus ir didint galias, jie yra užsislaptinę ir juos atrasti sunku. Na nors žemėlapyje buvo parodyta viena jų buvimo vieta, tačiau eiti per pilną nacių miestą man nesinorėdavo. Ir kalbant apie patobulinimus jie nebuvo labai efektyvūs. Tiesiog buvo galima palengvinti ginklą, nusipirkti šovinių ar granatų, patobulinti ginklą bei kita. Taip pat buvo galima tobulinti medaliono galias, kad jos ilgiau veiktų ir panašiai.



Priešų įvairovė žaidime tikrai didelė. Visų pirma, yra naciai. Apsišarvavęs nacių karys su trim lemputėm aiškiai matomose vietose (jei jas sušaudai, karys tiesiog sprogsta!). Teleportuotis galintys nacių magai, kurie šlaistosi po lygių aplinkas į kairę ir į dešinę murmėdami kažką demoniška kalba. Mutantai, kurie sušoka ant Blazkowicziaus ir suleidžia į jį savo nagus. Nacių feministės. Lygių bosai buvo tikrai tragiški, o dar tai, kad juos reikėdavo užmušti naudojant medaliono galias, mane tik dar labiau trikdė ir visa tai pasirodė pernelyg keista. Jaučiausi lyg žaisčiau ne seną gerą Wolfeinstein, o kažkokį Duke Nukem ar galų gale Serious Sam.

Ginklų pasirinkimas žaidime tikrai buvo didelis nuo automato iki įvairiausių elektrinių ginklų ar kažkokių neaiškių granatsvaidžių. Aš manau kūrėjai pabandė medaliono galių trūkumą kompensuoti keliais įdomiais ginklais, kurių vienas leidžia ilgą plazminį spindulį, labai lengvai ištaškantį bet kurį eilinį nacių kareivį. Taip pat yra tikrai smagus elektrinis ginklas, kuriuo iš karto galima aprėpti krūvą puolančių priešų. Na ir, žinoma, ugniasvaidis, kuris (ypač Return to the Castle Wolfenstein) yra tiesiog malonumų šaltinis. Ko gero, pasišlaistymus su ugniasvaidžiu galima nedvejojant vadinti vienomis smagiausių ir geriausių akimirkų šiame žaidime. O visa kita daugiau mažiau yra jau matyta ir girdėta: lėtesni, greitesni ginklai ir t. t.



Na kalbant apie grafiką, garsus bei valdymą nelabai turiu prie ko prikibti. Valdymas buvo paprastas kaip beveik kiekvienoje šaudyklėje. Garsai tikrai buvo geri. (galbūt todėl kad žaidžiau rusišku vertimu.) todėl prie jų negaliu kabintis. Na grafika buvo gera. Misijų bei miesto žemėlapiai padaryti tikrai įspūdingai. Aš labai norėjau pasišlaistyti be tikslo per visą miestą, nes buvo galima užeiti beveik į kiekvieną namą ar pastatą, tačiau tai padaryti man trukdė prakeikti naciai. Pati istorija buvo gan įdomi ir įtraukianti, tačiau perteikta kažkaip ne taip kaip tikėjausi. Taip, misijos įvairios ir kai kurios vietos keblios. Pavyzdžiui, kad norint pereiti, kitur reikėdavo panaudoti medaliono galias, kad pamatytum slaptas duris ar kita. Savaime aišku aš galėčiau ir toliau kritikuoti šį žaidimą, tačiau manau tai butų per didelė tragedija.

Pabaigai norėčiau pasakyti, jog žaidimas įdomus kaip savarankiškas, o ne kaip senojo Wolfeinstein tęsinys. Ir manau jog buvau tikrai kvailas jį žaisdamas, nes veltui praradau savo laisvą laiką. Na tiesiog man jis neteikė didelio malonumo. Dažniau tiesiog šiurpino ir kėlė pasipiktinimą. Tačiau kiekvienas sprendžia pats ir galbūt yra tokių, kuriems jis tikrai patiko ir paliko įspūdį.

Įvertinimai:
Įdomumas - 7
Garsai - 9
Valdymas - 9
Grafika - 9
Bendras - 8.5

Apžvalgą kūrė - core.
Komentarai
#1 | Edwis-rx8 · April 10 2012 21:44:13
Gaila nemoku skaityti :/
#2 | Minde18 · April 10 2012 21:45:27
Pats kaltas.
#3 | gozynas · April 10 2012 21:51:27
Zaidimas gan geras tik greitai atsibodo istorija (nelabai idomi)
#4 | BloodyZero · April 10 2012 21:56:01
Pirma rasai, kad zaidimas turejo buti kaip savarankiskas, t.y. to savarankiskumo nebuvo, o tu jo norejai.
Pabaigoje rasai, kad zaidimas buvo kaip savarankiskas.
Nesupratau taves sioje vietoje. Ir nelabai supratau, ka turi uomenyje, kalbedamas, kad zaidimas savarankiskas?!
#5 | eth4 · April 10 2012 22:00:37
Zaidimas neblogas bet pas mane neeina:(
#6 | 3dvizas · April 11 2012 15:18:35
pritariu ninze102 back, pats daznai siunciusi isitikinti kaip zaidimas :D
#7 | FeelingHigh · April 11 2012 17:31:04
core - apsispręsk prieš rašydamas - pradžioje apžvalgos rašai , kad žaidimas nesavarankiškas , o jos pabaigoje rašai kad jis yra savarankiškas . Tai kaip tai suprast ?
#8 | core · April 11 2012 17:32:45
kaip jus nesuprantat. Jog kurejai yra sake jog tai yra senojo wolfenstein tesinys. O mano nuomone sis zaidimas turejo buti isleistas kaip savarankiskas o ne kaip tesinys
#9 | FeelingHigh · April 11 2012 17:34:46
core - ok , tik kitą kartą truputy aiškiau rašyk , nes iškyla nesklandumų .
#10 | core · April 11 2012 17:37:31
Ta prasme visai kita dalis niekaip nesisujusi su senojomis. Tiktai kad zaidejas ir pavadinimas tas pats
Rašyti komentarą
Turite prisijungti, norėdami parašyti komentarą.
Prisijungti


Dar ne narys?
Registruotis.


Šaukykla
Kad rašytum, turi prisijungti..

avatar
21/03/2024 15:12
Visi dalinami žaidimai yra legalūs steam platformai. Kas pirmas tas ir pasiima. O dėl konkursų tai jų bus. Gal net rytoj kokį paleisiu.

avatar
21/03/2024 15:03
Tos žaidimų dalybos yra nesąmonė. Tie raktai yra arba fake arba kažkoks botas sėdi ir pasiima. Konkursas, loterija ar kažkas tokio yra žymiai geriau. Niekada nesuprasiu tokių random dalybų. Sorry

avatar
17/03/2024 20:35
Čia svetainėje nuo šiol žaidimai bus dalinami kiekvieną dieną.

avatar
07/03/2024 01:55
Sveiki, velniai, kokios forumo temos populiariausios čia? Apie viską tik sita? Kad šviežios būtų

avatar
04/03/2024 20:07
Ką manot apie Žaidimų dalybos ULTRA!?

avatar
01/03/2024 00:59
zjbs nieks neduoda

avatar
28/02/2024 12:48
yo, sveiki biciuliai, gal pasidalintu kas dvejais linkomanijos pakvietimais? noriu nelegaliai paziureti lietuviska turiny haha

avatar
22/02/2024 20:05
myliu jumis visus

avatar
15/02/2024 12:22
Ačiū, pasiėmiau

avatar
10/02/2024 17:11
Dovanoju WWE 2K Battlegrounds + WWE 2K BATTLEGROUNDS - Ultimate Brawlers Pass: H9R82-TC89T-H482P + GIFW0-ZCALH-J6GYR

Skaitliukas:

MAIN-FOOTER
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under >GNU Affero GPL v3.

FS22 Maps fs22 mods ket bilietai esta GTA6 Mods Farming Simulator 22 Mods ETS 2 mods ETS2 mods Farming Simulator 2019 Mods FS22 mods FS 22 mods Farming Simulator 22 mods
Euro truck simulator 2 mods American truck simulator mods American Truck Simulator Mod FS22 PC Mods FS22 Mod Cities Skylines 2 mods Original CS 1.6 Game Setup Files, CS 1.6 Download, free cs 1.6 install
Cities Skylines 2 Mods American Truck Simulator Mods Sims 4 Mods FS22 Mods GTA 5 Mods CS 1.6 Original download, CS 1.6 download