Lietuvoje biznis neina normaliai , kartasi nepamąstei , kad jie nemoka mokesčių , duoda kyšius ir užsiiminėja nelegalia veikla (tas pats liečia ir žemės ūkį). Apie tokį biesą kaip statybos net neverta užsiminti , tėvas praėjo 4 firmas , o jose viršininkai po 2-3 mėnesius nemoka žmonėms algų. Gydytoju išvis neapsimoka dirbt čia , nes reik gerų pažįstamų , kad tave įkištų , jei neturi , tai turi kariaut su seniais dėl darbo vietų ir jei laimi kentėt minimumą.
Dėl gydytojų tai taip yra su tais kas gauna vidutinius arba, dažniausiai, prastus balus. Juos ir stengiasi įkišti. O kas mokosi, išlaiko gerai, tas tikrai neturi problemų. Dėl statybų irgi klysti, ne visos firmos taip daro, matyt, Tavo tėvas ne į tas firmas papuolė. Su vieninteliu žemės ūkiu sutinku. Bet būtent ten galima įsidarbinti nelegaliai ir atlyginimas normalus, bet darbas sunkus. Visgi, verslas Lietuvoje yra ne iki galo, bet normalus. Dauguma neskaidrių verslų ir versliukų yra posovietinis palikimas ir sovietinio mąstymo padarinys. Jeigu labai atidžiai paanalizuotum darbo rinką, verslas Lietuvoje po truputį tampa skaidresnis ir požiūris į vartotoją ar/ir darbuotoją gerėja. Nors ir lėtais tempais, bet žengiame pirmyn.
Ir šiaip, jau off-topic padarėm, tai gal grįžtam prie klausimo: litas ar euras?
Kol Lietuva normaliai įsivažiuos ateis ir svieto galas.
Lietuviai gerai gyvens, kaip užpus kas ir bus kita šalis. (Pvz: Rublis )
Jeigu jūs ir toliau nesąmones rašysit, nesupykit, bet teks jus pavadinti nemaloniu žodžiu. Jau ir taip off-topic didžiulį padarėm, tai dar tęsiat su ginčais. Pas jus vien tik negatyvios mintys. Gal grįžkim prie temos?
Jei jau tau pinigų ganą tai džiaukis, kad milionierius.
Tai aš ir džiaugiuosi, o kodėl Tu toks nuliūdęs, vargšeli?
Kad ne aš vienas čia mes vienodo turtingumo gal sakau + -
Ir nieks nesidžiaugę, kad pinigų ganą va vienas atsirado.
Redagavo Guitarrista 20-10-2014 19:00
Gerai baigiu šnekėti, nes bergždžias reikalas čia su Tavimi. Aš vistiek būsiu laimingas dirbdamas nors ir už tą minimumą. Ir visai nesvarbu ar mane slėgs mokesčiai ar ne. Jau ne kartą įsitikinau kad į viską reikia žiūrėti realiai, bet su pozityvumu ir kad ne piniguose esmė. Tegyvuoja taika.
Litas. Kai pareis Euras, vel prasides nezmoniskos kainos (jau prasidejo) is kuriu verslininkai krausis milionus, o paprasti zmones ne netures uz ka mokesciu susimoket, ka jau kalbet apie sildyma ziemos laikotarpiu. WE FU**ED.
Gerai baigiu šnekėti, nes bergždžias reikalas čia su Tavimi. Aš vistiek būsiu laimingas dirbdamas nors ir už tą minimumą. Ir visai nesvarbu ar mane slėgs mokesčiai ar ne. Jau ne kartą įsitikinau kad į viską reikia žiūrėti realiai, bet su pozityvumu ir kad ne piniguose esmė. Tegyvuoja taika.
Šiais laikais be pinigų taikos nėrą.
BaconStrip parašė:
Litas. Kai pareis Euras, vel prasides nezmoniskos kainos (jau prasidejo) is kuriu verslininkai krausis milionus, o paprasti zmones ne netures uz ka mokesciu susimoket, ka jau kalbet apie sildyma ziemos laikotarpiu. WE FU**ED.
Šiais laikais be pinigų taikos nėrą.
BaconStrip parašė:
Baisu.
Be pinigų ir švietimo taip pat nėra ir raštingumo. Euras. Galbūt rusas atsikabins nuo mūsų visų, kai NATO tada kiaušinius už kiekvieną žingsnį jiems kasys
Tema rakinama, užteks žaisti jau, manau pagal apklausą visi atsakymus susižinojot.
Redagavo LaurynasVP 20-10-2014 20:19