Sveiki, gal kas nutuoktumėt kas gali būti su internetu. Žodžiu, dar vasaros vidury tikrai atsimenu internetas veikė puikiai(maksimaliai pagal savo galimybes, 4G 12mbps down 1.5 up internetas). Tačiau, toliau, maždaug kas 2/3 savaites ping įvairiuose žaidimuose pradėjo kilti(po 5-10ms, tikslios dienos neužpelinguodavau, bet tikrai neiškart viskas sukilo). Sakykim, nuo pradinio taško buvo Stokholmo servery 35-45ms, dabar 55-65. Madride buvo 65, dabar 85 ir daugiau(virš 100 kartais). Atrodo nelabai didelis skirtumas, taip Stokholme serveriui nedidelis, bet Madridui jau pasiekia tą lūžio tašką, kai fps žaidime net negaliu pamatyti mane nupylusio priešininko(insurgency/csgo). Wi-fi priklauso visiems namiškiams, bet dar prieš visą šitą kilimą tiek kam nors prisijungus tiek ne ping likdavo stabilus savo vietoje. Taip pat paminėsiu, jog per wifi yra prijungtas ir kitas stacionarus kompiuteris, tačiau jis buvo prijungtas irgi prieš tai - pradžioje nieks nebuvo pasikeitę, nebent žiūrint filmą kitame kompiuteryje pingas, žinoma, pakildavo max per kokius 5 ms. Tai kame čia gali būti problema su tuo internetu?
Prašau nesijuokti dėl 'atseit' mažo skirtumo. Tikrai, skirtumas yra, jis jaučiamas ir jis tikrai annoying.
Note: sakysit žaisk tik Stokholmo netolimos apylinkės serveriuose. Ok, ne problema, tačiau mano pagrindiniame žaidžiamame žaidime, kuris yra CS:GO, Stokholmo serveris yra priskirtas Rusijai, kas tikrai nieko gero nereiškia, be to nemažai susirastų 'kibernetinių draugų', kurie gyvena vakarų Europoje, tad ir žaisti tenka West'e.
Redagavo SkirLou 14-09-2016 16:26
Tai turbūt daugiau žmonių pradėjo ta pačia linija naudotis. Panaši situacija ir pas mane, tai meistras iš TEO pasakė, kad linija daugiau naudojama, nes tiekėjams neapsimoka kiekvienam vartotojui po atskirą liniją daryt. Pats su 12 mbps esu, dažnai 3-4 kompai + televizija naudoja vienu metu tai pingas galim sakyt pastoviai ant 90-100 laikosi (dar sakyčiau pakankamai gerai).
Mantulysss parašė:
Tai turbūt daugiau žmonių pradėjo ta pačia linija naudotis. Panaši situacija ir pas mane, tai meistras iš TEO pasakė, kad linija daugiau naudojama, nes tiekėjams neapsimoka kiekvienam vartotojui po atskirą liniją daryt. Pats su 12 mbps esu, dažnai 3-4 kompai + televizija naudoja vienu metu tai pingas galim sakyt pastoviai ant 90-100 laikosi (dar sakyčiau pakankamai gerai).
Jei gerai supratau, tai tiekėjo reikalai, o ne namų devices and sh1t ir nieko ties tuo padaryti negaliu?
Negaliu nieko tiksliai pasakyt, bet čia tik mano spėjimas. Aišku gali bandyt su laidu pratestuot išjungęs iš kitų device'ų internetą, jei yra galimybe, arba su pačiais tiekėjais pasikonsultuot.
Redagavo Mantulysss 14-09-2016 16:41