Sveiki norejau paklaust ar apsimoka po 11 klasiu pereiti i profke? Su mokslu nelabai gerai sekasi. Ir svarstau tokia galimybe. Bet ar apsimoketu po 11 klasiu pereiti? Ar butu didesnis pliusas po 12kl i profke eit mokintis? Aciu uz nuomone ir patarimus
Na jei tu dabar eisi po 11,tai vistiek reikės tau dar 12 baigt po to egzaminai ir tik tada galėsi rinktis profesiją.Aš tai siūlyčiau eit po 12,nes aš ten kur mokiaus tai metai būtų,bet čia nuo tavęs priklauso kaip tu nori.Bet žinok nelabai yra tas skirtumas ar tu gimnazijoj pabaigsi 12 ar profesinej,pabaigęs 12 profesinej+gausi specialybę
Redagavo Yugi 28-02-2017 21:40
FrontView parašė:
Jeigu mokslai pašlyję, bent jau pas mane profkėj leidžia 11kl po pirmo pusmečio ateit į ją.
O šiaip tai jo, rauk į profkę, pabaigsi geresniais pažymiais + gausi specialybę.
taip ir norėjau daryt, po 1 pusmečio keliaut i profke, bet uzsimirso visa tai ir tik po laiko prisiminiau, kad galejau.... Tai dabar jei butu galimybe i profke tai i ja varyčiau po 11kl ir normalei viska uzsibaigciau plius specialybe gaučiau, jei būtų įmanoma po 11 kl pereit
FrontView parašė:
Jeigu mokslai pašlyję, bent jau pas mane profkėj leidžia 11kl po pirmo pusmečio ateit į ją.
O šiaip tai jo, rauk į profkę, pabaigsi geresniais pažymiais + gausi specialybę.
taip ir norėjau daryt, po 1 pusmečio keliaut i profke, bet uzsimirso visa tai ir tik po laiko prisiminiau, kad galejau.... Tai dabar jei butu galimybe i profke tai i ja varyčiau po 11kl ir normalei viska uzsibaigciau plius specialybe gaučiau, jei būtų įmanoma po 11 kl pereit
Gali pabandyt nueit į artimiausią tau profesinę mokyklą ir pašnekėt, galbūt priimtų, jei atsiskaitytum specialybės užduotis.
Nenoriu pamokslaut ir peikt profkės, tai tikrai gerai, bet cmon, baigt 11klasę, tai ne vice city misiją su lektuviukais. Pats šūdą maldavau, ką padarydavau mokykloj tą, viską ant ant 4-5 turėjau, tik su programinimu dirbdavau namie - viskas. Likus iki mėnesiui iki 12klasės svarbiausiu egzaminų, pradėjau rimtai mokytis, eit pas mokytojus gilintis ko man labiausiai reikia(Matematika, lietuvių, informatika) ir ką galiu pasakyt, išlaikiau egzus geriau, nei tie kurie nemalė šūdo ir sėsliai dirbo... Tik reik čiut čiut noro, žinau sunku, dar tas nelemtas pavasaris va ateis, bet pabandyt verta. Per spranda nieks neduos, kad su ketvirkėm baigsi tą 11, svarbiausia, kad likus mėnesiui iki egzaminų susimtum, o per mėnesi drąsiai gali viską išmokt, kad egzą paimtum. Kad ir dabar, studijuojant, kursiokai neina į paskaitas, šūda mal, iki sesijos likus savaitei, rimtai sėd prie knygų ir viską ištemp ant teigiamo, tik nereik klausyt - "Neišmoksi visų metų kurso per dieną", na taip, per dieną gal ne, bet savaitę? Na gerai, mėnesi? Drąsiai, tik reik dirbt. Išsakiau, ką manau ir ką tikrai žinau, nes tai yra konkreti, mano asmeninė patirtis ir tik noriu padėti.
Aj, o baigti 12klasių su vos paimtais egzais nėra, taip blogai, koks prastesnis koledžas tave paims, gal nieko gero iš jo, bet baigęs jei rasi šiltą vietą viską išmoksi iš praktinės pusės, pažiūrės, o šitas yra baigęs koledža, padarom jį pamainos viršininku ar pan, baigus profke, su tokiais reikalais daug sunkiau, nes jei kyli pareigose ir neturi aukštesniojo išsilavinimo liepia per neakivaizdini baigt kažką, kad būtų popierius... Toks gyvenimas, nelabai teisingas, bet tikriausiai, nelabai teisingas mūsų mąstymas, kas papraščiau, lengviau, piršta tingim sujudint...
Is tiesu tu teisus . Pazymiai panasiai kaip tu sakei 4-5 na pro reta ir 7 issteniu . Gal ir apsimokėtų baigt tą gimnaziją ir stot i kolegiją. Protingų žmonių patirtis verčia viską permastyt rimčiau ir pasvarstyt už ir prieš argumentus. Rimtas dėkui uz patirties pasidalinimą ir norą padėti