Sveiki, iškilo man toks klausimėlis turiu motinine Intel Q65 Express. Ir joje yra tik pcie 2.0. Aš planuoju greitu metu pirkti nauja vaizdo plokšte kuriai reikia 3.0 tai man labai įdomu ar jinai palaiko 2.0 pcie lizda ir tiksliai nežinau kuri geresne x16 ir ar ją palaikys ar tik ją palaikys ar tiesiog paprasta 3.0. Kas nusimanote šioje temoje prašau padėti man labai norėčiau sužinoti internete ieškojau bet nieko neradau ta tema :(
Pagrindinis skirtumas tarp 2.0 ir 3.0, kad skiriasi duomenu perdavimo kiekis per sekunde. Jeigu vaizdo plokste reikalauja 3.0, tai gali tiketis, jog vaizdo plokstes pilnu pajegumu neisnaudosi turedamas 2.0.
Bet tavo atveju problemagali buti kitur, motinine tiesiog sena\pigi. Pagrinde dabar eina Pcie x16 lizdai vaizdo plokstem, o pas tave lygtais x8, tad net netilps i lizda.
Jeigu turetum x16 lizda, galetum naudot x8 plokste, bet ne atvirksciai.
Berods gali nusipirkti adapteri, bet nemanau jog verta.
Redagavo heLy 12-07-2020 10:32
heLy parašė:
Pagrindinis skirtumas tarp 2.0 ir 3.0, kad skiriasi duomenu perdavimo kiekis per sekunde. Jeigu vaizdo plokste reikalauja 3.0, tai gali tiketis, jog vaizdo plokstes pilnu pajegumu neisnaudosi turedamas 2.0.
Bet tavo atveju problemagali buti kitur, motinine tiesiog sena\pigi. Pagrinde dabar eina Pcie x16 lizdai vaizdo plokstem, o pas tave lygtais x8, tad net netilps i lizda.
Labas, pasiklausiau kitu žmonių kur galima rasti pcie lizda koks yra ir pas manęs Slot Type PCI-E Gen 2 x16 Tai reiškias tilps tiek paprastas 3.0 ir x16 Atsiprašau jeigu klausimas atrodo kvailokas, bet aš ne kažka išmanau jeigu galėsi atsakyk
heLy parašė:
Labas, pasiklausiau kitu žmonių kur galima rasti pcie lizda koks yra ir pas manęs Slot Type PCI-E Gen 2 x16 Tai reiškias tilps tiek paprastas 3.0 ir x16 Atsiprašau jeigu klausimas atrodo kvailokas, bet aš ne kažka išmanau jeigu galėsi atsakyk
Ne taip nuskaiciau tada viska. Viskas tilps, tiesiog greitis gali but ne pilnai isnaudotas darbui, zaidimams neturetu pakenkt is vis.