MAIN-HEADER
Navigacija
Prisijungę Vartotojai
Prisijungę Svečiai: 21

Prisijungę Nariai: 1
Gintaxas

Iš Viso Narių: 14,768
Naujausias Narys: Edse
Peržiūrėti temą
Gameris.lt :: Gameris.lt :: Diskusijos
Kas naršo čia? 1 svečiai
 Spausdinti temą
Pamąstymai apie svetainės veiklą
Gintaxas
#1 Spausdinti pranešimus
parašyta 24-07-2022 01:18
Vartotojo avataras

Super administratorius


Pranešimai: 1168
Įstojo: 16.07.08

Sveiki, gavau laišką iš nario su vardu - kalikam2. Nusprendžiau pasidalinti savo mintimis su visais, gal bus įdomu.

kalikam2:
Sveikas, esu ganėtinai senas gamerio narys (nors ir už registruoto vartotojo ribų). Norėjau paklausti, iš kur esi motyvuotas laikyti gameris.lt? Praėjo jau daug laiko, tikrai daug, pats turėjai pastebėt, kiek metų prabėgo, man pasidarė smalsu tiesiog. Reklamų nėra daug, pelno praktiškai negauni, bet tuo pačiu rūpiniesi svetainės gerove, rengi karts nuo karto konkursus iš žaidimų. Nežinau, ar tu juos pats perki, ar iš kažkur gauni, bet tai neesmė. Kad ir kaip bebūtų keista, daugelio žmonių "core memory" yra būtent ši svetainė, kuomet dar vykdavo daugiau diskusijų, buvo aktyvesnė bendruomenė. Prie to pačio norėjau paklausti:

1. Ar negalvoji mėginti atgaivinti gamerio? T.y. pritraukti naujos bendruomenės, galbūt "prisišaukti" ir senąją? Nemokamų žaidimų nuorodų talpinimas gamerio saugykloje yra pirmas žingsnis link to, jog būtų galima užsiimti reklama, gauti papildomų pajamų, bet mano pastebėjimu, nemokami žaidimai nelabai domina, kuomet žmonės gali patys tiek steam, tiek epic games ir kt. platformose juos gali susirasti. Anksčiau gameris buvo populiarus dėl to, jog buvo galima rasti piratinių žaidimų ir nereikėdavo ieškoti po šimtus svetainių, kai viską galėjai rasti vienoje vietoje. Mano požiūriu, čia yra beprasmis dalykas. Aišku, nekalbu už visus, bet manau, jog dauguma irgi taip mano. Galbūt reikėtų ieškoti papildomų "kabliukų", kurie pritrauktų? Galima padaryti apklausą, pasitarti su esama bendruomene, išsiaiškinti, ką jie siūlo, ko jie norėtų, galbūt tai padėtų labiau pritraukti žmonių.

2. Galbūt reikėtų pradėti šiek tiek atsinaujinti? Yra dvi medalio pusės. Vienų nuomone, galbūt, gerai yra prisiminti gamerį koks jis ir buvo, konkrečiai imant website sistemas ir dizainą. Čia yra lyg relikvija, gameris mano draugas buvo dar tuomet, kai tik pradėjau eiti į mokyklą, kasdien čia apsilankau po kelis kartus. Kai kurie gal ir nori jį tokį prisiminti. Iš kitos pusės, dizainas atrodo pasenęs, sistemos neatnaujintos, kuomet kiti portalai gali pasiūlyti tiek draugiškesnį dizainą, tiek vizualesnį ir prieinamesnį. Iš šalies gali pasirodyti nieko verta svetainė, o ją atnaujinus galbūt galima pritraukti daugiau žmonių, kuomet gali pasirodyti, jog yra imamasi papildomos iniciatyvos pritraukti žmonių.

Dar kartą noriu pagirti už visą iniciatyvą per tiek metų ir džiaugiuosi, jog gameris vis dar gyvuoja. Nors nėra būtina, tačiau būtų smagu išgirsti tavo poziciją, ką tu manai šiais aspektais.

Gintaxas:
Sveikas, ačiū už parašytas mintis. Gameris gyvuoja jau 14 metų, per tą laiką svetainės neapleidau, tai tapo mano hobis. Konkursams žaidimus perku už savo pinigus, tikrai nėra, kad kažkas dalintų man žaidimus, kad vėliau kas nors juos laimėtų per konkursus Gameryje. Taip, svetainė anksčiau būdavo daug populiaresnė, žmonės rašė daug komentarų, dalyvavo forumo diskusijoje ir šaukykloje. Geriausiais laikais vos spėdavau sekti kas naujo parašyta. Su laiku tai pasikeitė, pagrindinis veiksnys, kas labai sumažino lankytojų skaičių buvo google blokavimas mano svetainės. Google neberodė savo paieškose Gamerio. Viskas dėl to, kad talpinau svetainėje nelegalių žaidimų nuorodas. Gaudavau daug e. laiškų iš google, apie pašalintus žaidimus iš paieškos. Geriausiais laikais, gal prieš 8 metus vien iš google ateidavo 1000 žmonių į dieną. Taip svetainė prarasdavo naujus lankytojus, o senieji lankytojai po truputį palikdavo svetainę, nebebuvo prieaugio. Pasikeitė ir žaidimus siunčiančių narių poreikiai, dabar žmonės jau nebesisiunčia tiek žaidimų kaip anksčiau, dauguma pasinėrė į online žaidimus, o Gameryje dedami piratiniai žaidimai be online galimybės. Nežinau dėl atgaivinimo, tokio tipo svetainės po truputį miršta visur, viskas persikėlė į socialinius tinklus, žmonės nebesilanko tokiose svetainėse kaip Gameris, čia bendra tendencija. Sulegalizavus svetainę ir pradėjus dėti tik nemokamus žaidimus praradau labai daug lankytojų, tačiau kažkada tai turėjo įvykti, buvo galimybė dėti nemokamus žaidimus arba uždaryti svetainę visam laikui. Pasirinkau visgi išlaikyti svetainę gyvą, nors tai skaudžiai palietė lankomumui. Nemokamus žaidimus visi gali peržiūrėti ir siųstis iš steam tiesiogiai, bet kitko ką dėti į Gamerį nelabai liko.
Svetainė daryta ant php fusion varikliuko, kas tais laikais buvo populiariu. Gameris buvo viena pirmųjų mano svetainių ir neprisvilo. Varikliukas tenkino mano poreikius, tačiau jis nėra labai daug koreguojamas, padarius daugiau pakeitimų, gali nebeveikti senesni dizainai, o jų yra 12. Tenka išlaikyti panašią struktūrą. Kadangi dizainų jau yra nemažai, kol kas dar negalvoju apie naujo dizaino kūrimą, naujas dizainas gali kainuoti apie 500 eur, to dabar nepasiruošęs investuoti. Dėl mažo lankumo vargu ar bėra poreikio. Yra minčių prisipirki daug reklamos, bet tai būtų tik ateityje. Kaip matote svetainėje yra labai mažai reklamos. Aš manau, kad geriau brangiau, bet mažai, nei daug ir pigių banerių pridėti. Jei labai įdomu tai Gameris dar uždirba iš backlinkų svetainės apačioje, pajamos apie 90 eur/mėn. Kadangi perėjau ant pigaus hostingo, tai nemažai lieka. Tai va tokie reikalai dabar su Gameriu, smagu, kad vis dar yra aktyvių narių, kam įdomu svetainės veikla.

Laukiu komentarų iš narių, ką manote apie svetainės veiklą ir pasiūlymų dėl ateities.
 
Siųsti privačią žinutę
legius400
#2 Spausdinti pranešimus
parašyta 24-07-2022 16:33
Vartotojo avataras

Expertas


Pranešimai: 155
Įstojo: 24.10.12

Aš Gameryje jau gan ilgai lankausi vos ne kasdien, nors diskusijose reiškiuosi nedaug.
Žinoma iš pradžių pagrindinis traukos objektas buvo piratiniai žaidimai, nes prieš n metų tiek anglų kalbos žinios tiek kompiuterinis raštingumas nebuvo toks, kaip dabar. Dabar ne problema susirasti ir kitur žaidimų, o gan dažnai ir nusiperku legaliai norėdamas paremti kūrėjus ar prieiti prie multiplayerio.
Dabar net nesu tikras, kodėl vis grįžtu čia - žaidimų vogti nebereikia, su žmonėm pasikalbu kitur patogiai, Discorde ar dar kur. Socialiniai tinklai žudo old school forumus, ir nematau, kaip juos dirbtinai gaivinti, žmonės patys turi norėti jais naudotis.
Tokio Gamerio, koks yra dabar, veiklą man darosi sunku suprasti. Mano mintis būtų galbūt keisti kažkiek pačios svetainės pobūdį, orientuotis į kokias žaidimų apžvalgas, video ar panašų turinį, kuris būtų tik čia ir niekur kitur. Žinoma tai reikalauja daugiau žmonių ir darbo, be gal esant apie ką kalbėti labiau kalbos ir virtų.
 
Siųsti privačią žinutę
heLy
#3 Spausdinti pranešimus
parašyta 24-07-2022 19:19
Geimeris


Pranešimai: 1748
Įstojo: 23.01.12

Manau jeigu yra noro tai galima islaikyti gameri, bet be investiciju nieko nebus. Jeigu nera poreikio niekas nesilankys "relikvijose". Tektu persikelt gal net i mobile erdve, vis delto gameris nera skirtas tik PC, o naujoji karta labai megsta ginciotis, dalintis ir t.t

Gal reiktu branchint i kazka susijusio su youtube, gal steam grupe turet? discord jau yra so why not.
 
Siųsti privačią žinutę
MoDiZzZ
#4 Spausdinti pranešimus
parašyta 24-07-2022 23:37
Geimeris


Pranešimai: 853
Įstojo: 17.02.11

Sveiki, aš ir esu senas šios svetaines vilkas, aš atėjau tiesiog, ne dėl žaidimų, nes visu žaidimus gaudavau iš kitų torrentų, man čia buvo tik kaip diskusijų forumas, temos apie žaidimus, kompiuterius ir visą kitą, seniau čia pamenu ir su photoshop'u darydavau ir avatarus visiems, man buvo praktika jame :D, tiesiog ką galiu pasakyti, dauguma irgi dėl to čia, forumai miršta, dabar yra like socialiniai tinklai, fb grupės, discordai, ten dauguma ir viską randa, o kad gameris išliktų gyvas, didžiausias ačiū turi būti Gintarui, nes jis nepaleidžia tokio projekto, bet kadangi, nei vienas projektas negali stovėti vietoje ir netublėti, tad būkim biedni, bet teisingi, tad su žaidimų talpinimais nieko čia nebus, reikia apžvalgų žaidimų, tarkim ir nemokamų, gal kas susidomės, bet website šiais laikais nebėra madoje, reikia keltis kitur. Kas belieka, tai keltis į kitas platformas, facebook grupės, tiktokai, youtubas ( kaip free žaidimų apžvalgos) tada šis projektas ir išklis, bet tikrai nebe tinklalapyje. O youtubėj ir tik toke prasimušti, reikia tam skirtų žmonių kurie gali daryti tuos video ir sudominti žiūrovus.

P.S pasižiūrėjau savo senus toppicus ir profilio komentarus, tokia nostalgija sukilo, kad načiort :D, turiu laiko pasižiūrėti, ką kliedėjau būdamas vaikas :D.

Ačiū Ginti!!!!

P.S.S tiktoke galima trumpai (max iki 1min) apžvelgti žaidimus, tik toko gale pasakyti, jog galima daugiau info apie žaidimą rasti šitame tinkalapyje. Tarkim pastebėjau matrixas kelia giveaway žaidimų, kur galima už "dyką" pasiimti žaidimą, jeigu tai perkėlus į tik tok'ą būtų galima pritraukti ir auditorijos čia :)))
Redagavo MoDiZzZ 24-07-2022 23:44
 
Siųsti privačią žinutę
taki
#5 Spausdinti pranešimus
parašyta 25-07-2022 11:52
Skillas


Pranešimai: 70
Įstojo: 07.01.19

nesvarbu kokios tematikos yra tinklapis, jeigu nori jį padaryti populiariu, reikia pasiūlyti nariui kažką, kas jį sudomintų,

jeigu tinklapis skirtas tik lietuviškai auditorijai, jis niekada nebus populiarus, nebent tai būtų diskusijų forumas, kuris apimtų daugybę temų

atvirai, tai aš tavo vietoje nedėčiau tų žaidimų, nes jie yra visiškai beprasmiški, o tiesiog pabandyčiau sukurti forumą, kuris apimtų daug dalykų, nuo politikos iki žaidimų, ir pakeisti "gameris.lt", pastoviai deti naujienas, ir reklamuoti ji

lietuvoje nera nei vieno gero forumo, tad net ir aš pats tokiame forume galėčiau dalyvauti, net ir tik žaidimu forumas gali sulaukti daaaaug populiarumo, tik jokiais atvejais nedaryk nieko panašaus kaip supergames.lt ten yra labiau skirtas vaikams, kai žmones apart GTA SA daugiau nera matę žaidimų // žaidimų forumas turetu apimti ne tik žaidimus, bet ir naujienas apie juos, tarkim "Steam Deck", lietuviškus atsiliepimus apie juos - šie dalykai paskatintų populiarumą

visa kita - naujas dizainas, beprasmis šių nemokamu žaidimų kelimas - jis neturi jokios reikšmės, mes gyvenam 2022, tai yra jau atgyvena, kaip ir tie visi buve "warez" tinklapiai

bet tai tik mano nuomone + galetum pabandyti payday 2, csgo zombies, deathrace serverius, jie yra labai populiarus! ypač deathrace, kur galima žaisti net 70-90 žaidėjų vienu metu, esu praleides daugybe daugybe valandu juose, galima rasti daug bendraminčiu // csgo commends serveris gali sulaukti daug populiarumo, l4d2 custom anime delight serveris gali buti pastovisi pilnas - bet čia jau nuo noro ir iniciatyvos priklauso

sekmes
Redagavo taki 25-07-2022 11:55
 
Siųsti privačią žinutę
simsonas78
#6 Spausdinti pranešimus
parašyta 25-07-2022 19:59
Pažengęs


Pranešimai: 16
Įstojo: 18.05.13

Pritarčiau, jog žaidimų diskusijos, apžvalgos bei bendruomenės plėtimas kitose platformose būtų viena iš išeičių. Beabejo, reikalingos didesnės ar mažesnės investicijos, tačiau vis dar yra gyva dalis senosios bendruomenės ir mums būtų gaila, jei Gameris mirtų. Mano manymu, gameris galėtų užsiimti įvairių žaidimų turnyrų rengimu su prizais (tai yra vienas iš variantų), tokiu būdu būtų pritraukiama daugiau bendruomenės, patys nariai labiau įsijungtų į visą gamerio veiklą. Žmonės nesilankys ten, kur jiems neįdomu arba ten, kur jie negaus kažkokios tai naudos, nesvarbu, ar materialinės, ar praktinės. Šiuolaikiškesnis perėjimas prie žaidimų pasaulio galbūt atkreiptų ir kitų žaidimų bendruomenių dėmesį, kas galėtų dar labiau išpopuliarinti. Čia tik mano pasiūlymas ir mano nuomonė. Belieka kitiems nariams pritarti arba ne ir pačiai administracijai nuspręsti, ar esate pasirengę žengti sekantį žingsnį.
 
Siųsti privačią žinutę
harkolis
#7 Spausdinti pranešimus
parašyta 28-07-2022 11:04
Vartotojo avataras

Geimeris


Pranešimai: 326
Įstojo: 17.04.09

Aš šitoje svetainėje išviso lankausi turbūt nuo jos atsiradimo :D Irgi buvau pagalvojęs, kad gaila kaip viskas po biški miršta. Asmeniškai čia lankydavausi ne dėl žaidimų, o labiau idomu būdavo įvairios diskusijos ir žinojimas, kad jeigu reikia kokios tais pagalbos susijusios su PC ar žaidimais, visada gausi atsakyma čia.
Kažkada darydavome video apžvalgas, siulyčiau pagalvoti vėl apie jų kurimą, įtraukiant i ta procesą Gamerio narius. Tikiuos, kad gameris dar ilgai gyvuos, sekmės!
 
neturiu Siųsti privačią žinutę
slowpic
#8 Spausdinti pranešimus
parašyta 18-09-2022 13:05
Vartotojo avataras

Pažengęs


Pranešimai: 28
Įstojo: 09.02.11

Atradau šitą svetainę gal prieš daugiau nei 10 metų, keista dabar užsukant vėl savo akimis išvysti seną PHP varikliuką su oldschool'iniu dizainu. :D Deja, kaip vienas žmogus minėjo, socialiniai tinklai žudo šiuos forumus, o pamenu kaip buvo smagu pilnais ir išsamiais atsakymais diskutuoti, dabar gyvename greito susirašinėjimo eroje, kas man nelabai patinka, bet tenka su tuo susitaikyti. Žvelgiant į forumo išdėstymą atrodo viskas neįprastai, nors prieš kokius 7-8 metus buvau ko gero galvą pametęs dėl tokių svetainių.

Kaip ir nemaža dalis lankytojų, atėjau čia dėl piratinių žaidimų, nes tai atrodė lengvas ir labai prieinamas būdas gauti kompiuterinių žaidimų, tačiau laikai keičiasi, poreikis piratavimui sumažėjęs. Niekada "gamerio" nemačiau kaip žaidėjų bendruomenės, kol nepradėjau daugiau kreipt dėmesio į forumą, nors pats ir nebuvau aktyvus narys. Stebina tai, kad puslapis vis dar gyvuoja, nes gana įprasta matyti, kaip savininkai tokius puslapius apleidžia, apsilankai ir matai, kad paskutiniai pranešimai ar naujienos būna 2-3 metų senumo. Žinau, kad be "gamerio" dar yra bent pora į komp. žaidimus orientuotų svetainių, gal net reikėtų kaip nors kolaboruoti.
Redagavo slowpic 18-09-2022 13:08
 
google.lt Siųsti privačią žinutę
peršokti į forumą:
Panašios temos
Tema Forumas Ats. Naujausia žinutė
Piratinės svetainės Apie viską 2 14-12-2022 14:15
geru detektyviniu arba apie zudikus filmu pasiulykit Kinas, TV, Video 4 06-10-2017 17:05
Jūsų nuomonės apie Operation Hydra? Žaidimų diskusijos 5 05-09-2017 15:04
Tree of savior zaidimas apie Lietuvos kultura Žaidimų diskusijos 1 13-06-2017 20:42
Apie skutimasi Apie viską 20 05-01-2017 01:53
Prisijungti


Dar ne narys?
Registruotis.


Šaukykla
Kad rašytum, turi prisijungti..

avatar
21/03/2024 15:12
Visi dalinami žaidimai yra legalūs steam platformai. Kas pirmas tas ir pasiima. O dėl konkursų tai jų bus. Gal net rytoj kokį paleisiu.

avatar
21/03/2024 15:03
Tos žaidimų dalybos yra nesąmonė. Tie raktai yra arba fake arba kažkoks botas sėdi ir pasiima. Konkursas, loterija ar kažkas tokio yra žymiai geriau. Niekada nesuprasiu tokių random dalybų. Sorry

avatar
17/03/2024 20:35
Čia svetainėje nuo šiol žaidimai bus dalinami kiekvieną dieną.

avatar
07/03/2024 01:55
Sveiki, velniai, kokios forumo temos populiariausios čia? Apie viską tik sita? Kad šviežios būtų

avatar
04/03/2024 20:07
Ką manot apie Žaidimų dalybos ULTRA!?

avatar
01/03/2024 00:59
zjbs nieks neduoda

avatar
28/02/2024 12:48
yo, sveiki biciuliai, gal pasidalintu kas dvejais linkomanijos pakvietimais? noriu nelegaliai paziureti lietuviska turiny haha

avatar
22/02/2024 20:05
myliu jumis visus

avatar
15/02/2024 12:22
Ačiū, pasiėmiau

avatar
10/02/2024 17:11
Dovanoju WWE 2K Battlegrounds + WWE 2K BATTLEGROUNDS - Ultimate Brawlers Pass: H9R82-TC89T-H482P + GIFW0-ZCALH-J6GYR

Skaitliukas:

MAIN-FOOTER
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under >GNU Affero GPL v3.

FS22 Maps fs22 mods ket bilietai esta GTA6 Mods Farming Simulator 22 Mods ETS 2 mods ETS2 mods Farming Simulator 2019 Mods FS22 mods FS 22 mods Farming Simulator 22 mods
Euro truck simulator 2 mods American truck simulator mods American Truck Simulator Mod FS22 PC Mods FS22 Mod Cities Skylines 2 mods Original CS 1.6 Game Setup Files, CS 1.6 Download, free cs 1.6 install
Cities Skylines 2 Mods American Truck Simulator Mods Sims 4 Mods FS22 Mods GTA 5 Mods CS 1.6 Original download, CS 1.6 download